Agenda Stichting Papegaai

Stichting Papegaai wordt regelmatig uitgenodigd voor open dagen en evenementen. Ook organiseren wij zelf unieke papegaaiendagen en symposia! Ben je benieuwd naar de mensen en papegaaien achter de schermen? Kom langs en stel je vragen, teken onze petities, laat je informeren over papegaaienwelzijn en papegaaienrechten!

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die zich samen met ons willen inzetten voor papegaaien. Lees meer hierover onder vacatures.

Hieronder zie je de voorlopige agenda. Er zullen nog evenementen bijgezet worden, dus kijk regelmatig voor toevoegingen.
Graag tot ziens tijdens één van deze dagen!

Agenda 2019

Datum Evenementen in 2019 Locatie Website evenement (klik op afbeelding)
6 april 2019 Landelijk Congres Dierenhulpverlening Stichting DierenLot – Gorinchem
Zaterdag 6 april organiseert stichting DierenLot het halfjaarlijkse Landelijk Congres voor Dierenhulpverlening waarbij de vrijwilligers van Stichting Papegaai bijscholing krijgen, netwerken en kennis delen met andere dierenhulpverleners in Nederland. Voorzitter Jan Hooimeijer zal namens de Adviespraktijk voor Vogels met een informatiestand aanwezig zijn om uitleg te geven over de welzijnsproblematiek van papegaaien in gevangenschap. Klik op de afbeelding hiernaast voor meer informatie over dit congres en hoe je je aan kan melden.

14 april 2019 Dier Doet 2019 Terra MBO – Groningen
MBO Terra in Groningen organiseert op 14 april Dier Doet 2019 waar Stichting Papegaai en de Adviespraktijk voor Vogels aanwezig zullen zijn om workshops te verzorgen over het welzijn en houden van papegaaien. We zijn de ook aanwezig met een informatiestand. Onze papegaaien gaan deze dag natuurlijk ook gezellig mee!

4, 5 en 6 mei 2019 Animal Event – Beekse Bergen, Hilvarenbeek
Stichting Papegaai is al meer dan 10 jaar als vaste gast te vinden op grootste dierenevenement van Nederland; het Animal Event. We zullen hier met een grote informatietent aanwezig zijn, er is een inloop-praktijk waar onze dierenartsen -kosteloos- al je vragen beantwoorden over papegaaien en parkietengedrag, gezondheid en welzijn. Ook kun je onze papegaaien komen bewonderen in de papegaaien-jungle.

18 mei 2019 Symposium Vogelgeneeskunde – Universiteit van Utrecht
Zaterdag 18 mij zal er, in samenwerking met Stichting Papegaai en veterinaire studievereniging Archaeopteryx, een cursusdag vogelgeneeskunde gegeven worden door vogeldierenarts en papegaaiengedragsdeskundige drs. Jan Hooimeijer van de Adviespratkijk voor Vogels. De dag is bedoeld voor dierenartsen, paraveterinairen, studenten diergeneeskunde, eigenaars en andere geïnteresseerden. Kosten voor studenten zijn slechts €20,00 (€12,50 voor leden van Archaeopteryx). Voor overigen bedraagt het €90,- (inclusief lunch en compleet lesmateriaal).

Aanmelden->

21, 22, 23 juni 2019 Farm & Country Fair – Aalten
Met een informatiestand van ruim 12 meter zal Stichting Papegaai aanwezig zijn op de Farm & Country Fair in Aalten. Bezoekers hebben de mogelijkheid al hun vragen over papegaaien en parkieten te stellen aan onze dierenartsen in de inloop-praktijk en verder zullen onze papegaaien te spotten zijn in de papegaaien-jungle.
Dinxperlosestraatweg 124
7122 JS Aalten