Agenda Stichting Papegaai

Stichting Papegaai wordt regelmatig uitgenodigd voor open dagen en evenementen. Ook organiseren wij zelf unieke papegaaiendagen en symposia! Ben je benieuwd naar de mensen en papegaaien achter de schermen? Kom langs en stel je vragen, teken onze petities, laat je informeren over papegaaienwelzijn en papegaaienrechten!

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die zich samen met ons willen inzetten voor papegaaien. Lees meer hierover onder vacatures.

Hieronder zie je de voorlopige agenda. Er zullen nog evenementen bijgezet worden, dus kijk regelmatig voor toevoegingen.
Graag tot ziens tijdens één van deze dagen!

Agenda 2018

Datum Evenementen in 2018 Locatie Website evenement (klik op afbeelding)
8 april 2018 Vrijwilligersdag
Tijdens onze jaarlijkse vrijwilligersdag bespreken we de plannen voor het komende seizoen en is er tijd voor ontspanning.

21 april 2018 Landelijk Congres Dierenhulpverlening van Dierenlot
Stichting DierenLot organiseert twee keer per jaar de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening. Gratis toegang (!) voor iedereen die werkzaam is (als vrijwilliger of professional) in de dierenhulpverlening sector.

EvenementenHal Gorinchem
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem
4, 5 en 6 mei 2018 Animal Event
22,23 en 24 juni 2019 Farm & Countryfair
Een fantastisch evenement waar wij traditiegetrouw weer bij zullen zijn!
Dinxperlosestraatweg 124
7122 JS Aalten
28 juli Boerendag Walterswald (Friesland)
Als onderdeel van de paardendagen Driezum - Walterswald wordt er op zaterdag 28 juli een boerendag georganiseerd. Duizenden bezoekers komen feestvieren op de boerenmarkt. Er zijn tal van organisaties vertegenwoordigd en er worden veel shows en workshops gegeven.

Stichting Papegaai is uitgenodigd om de vergeten groep huisdieren te vertegenwoordigen. Vogeldierenarts en papegaaiengedragsdeskundige Drs. Jan Hooimeijer en vogeldierenarst Drs. Mardou van Leuven zullen deze dag gratis inloop-workshops verzorgen waarin je al je vragen kunt stellen over papegaaienwelzijn en gedrag.
Foarwei 31A, 9113 PA Walterswald
15 of 16 september Papegaaienwandeling in het Vondelpark
Kom gezellig naar het Vondelpark om samen met je papegaaien te wandelen en picknicken.
Vondelpark
30 september 2018 Dorpsdag Stabroek
Jaarlijks is Stichting Papegaai te gast op de Dorpsdat te Stabroek in België. Een groot feest voor de inwoners van Stabroek en omliggende dorpen, waarbij het hele centrum is veranderd in een grote braderie. Stichting Papegaai is al meer dan 10 jaar aanwezig op dit evenement. Drs. Jan Hooimeijer zal gratis inloop-workshops verzorgen en beantwoord al je vragen over papegaaienwelzijn en gedrag!
Centrum Stabroek (België)
6 oktober 2018 Open Dierendag Dierenasiel Almere (Flevoland)
Stichting Papegaai viert dit jaar dierendag bij de open dag van Dierenasiel Almere. Met onze informatiestand vertegenwoordigen wij de rechten en belangen van papegaaien en parkieten en vertellen onze vrijwilligers alles over het werk van Stichting Papegaai. Dierenarts en Papegaaiengedragsdeskundige Drs. Jan Hooimeijer zal tevens aanwezig zijn om alle vragen over papegaaiengedrag en welzijn te beantwoorden.
Groene Kadeweg 24, 1332 BW Almere
10 november 2018 Landelijk Congres Dierenhulpverlening van Dierenlot
Stichting Papegaai zal met informatiestand aanwezig zijn op het halfjaarlijks congres van Stichting DierenLot waarbij dierenwelzijn, dieropvang en dierenhulpverlening centraal staan. Drs. Jan Hooimeijer van de Adviespraktijk voor Vogels zal ook een lezing verzorgen over zijn ervaringen als vogeldierenarts en papegaaiengedragsdeskundige.

Let op dit congres is besloten en uitsluitend bestemd voor dierenhulpverleners. Meld je organisatie aan op de website van Stichting DierenLot.
EvenementenHal Gorinchem
Franklinweg 2