Actueel

 • Facebook fotowedstrijd, doe je mee?

  Facebook fotowedstrijd, doe je mee?

  Het is weer lente en dus is het tijd voor een zonnige fotowedstrijd! Het thema van de wedstrijd is "zon". Ga jij vaak met je papegaai naar buiten? Heb je wellicht een zonparkiet? Of is jouw papegaai het zonnetje in huis? Stuur dan jouw foto in! De foto's met de meeste Facebook-likes winnen.

  Lees meer
 • Voorzitter van Stichting Papegaai undercover

  Voorzitter van Stichting Papegaai undercover

  Om onze campagne tegen de vogelmarkten kracht bij te zetten ging onze voorzitter Jan Hooimeijer zaterdag 24 oktober undercover naar de vogelmarkt in de TT Hallen te Assen. Samen met een documentaire maker heeft hij de misstanden welke zich tijdens vogelmarkten voordoen weten vast te leggen. De beelden die zij hierbij gemaakt hebben zullen binnenkort in een mini documentaire te zien zijn.

  Lees meer
 • Geslaagde campagne: Import verbod

  Actie tegen import van en de handel in papegaaien en parkieten die gevangen werden in de landen van herkomst.

  Lees meer
 • Verslag Animal Event 2014

  Verslag Animal Event 2014

  Op 2/3/4 mei was Stichting Papegaai weer uitgenodigd om aanwezig bij de grootste dierenhappening van Nederland: Het Animal Event in de Beekse Bergen. Ieder jaar trekt deze gebeurtenis duizenden bezoekers, waarvan er talloze even komen kijken bij onze stand en jungle waar onze papegaaien in zitten. Ook zijn er weer diverse workshops gegeven door onze voorzitter Drs. Jan Hooimeijer, eigenaar van de Adviespraktijk voor Vogels. Het is altijd prachtig om te zien als geïnteresseerden met nieuwe kennis en daardoor met andere ogen naar hun vogels kijken.

  Lees meer