Address
304 North Cardinal
St. Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Dodelijkste fout bij het houden van papegaaien

Voedingsfouten zijn nog steeds de grootste doodsoorzaak bij Papegaaien en Parkieten.

Papegaaien en parkieten worden onterecht als zaadeters bestempeld:

  • Vogels die zaden eten in de natuur, eten alleen zaden indien deze beschikbaar zijn.
  • Zaden zijn niet beschikbaar in de periode van het leggen van eieren, het broeden, het grootbrengen van de jonge vogels en tijdens de rui na de broedperiode. Vogels eten alleen zaden in de natuur als de zaden gerijpt zijn, zoals wij alleen rijp fruit eten.
  • Er zijn geen goede zaadmengsels in de handel verkrijgbaar voor papegaaien en parkieten, omdat in zaadmengsels veel essentiële voedingsstoffen ontbre- ken of in de verkeerde verhouding aanwezig zijn.
  • Zaden in zaadmengsels komen uit de wereldhandel en worden geoogst als de zaden nog niet gerijpt zijn. Deze zaden zijn behandeld/bespoten met een scala aan landbouwgifstoffen die in Europa al tientallen jaren verboden zijn.
  • Slechte voeding kan resulteren in diverse gezondheidsproblemen. Doorgroei van de bovensnavel en nagels zijn bijvoorbeeld meestal een signaal dat er leverproblemen spelen bij de vogel. Belangrijkste oorzaak: voedingsfouten en gifstoffen in/op de voeding.
  • Het inkorten van de snavel en het knippen van de nagels lossen het echte probleem van de vogel niet op.
  • Binnen de Adviespraktijk voor Vogels zijn er vanaf 1989 hele goedeervaringen opgedaan met de voedingen van Harrison’s Bird Foods.
  • Harrisons Bird Foods is ontwikkeld door deskundigen vanuit de vogelgeneeskunde, in samenwerking met voedingsdeskundigen in de USA.
  • Harrison’s Bird Foods is gecertificeerd biologische voeding zonder landbouw- gif, zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen en zonder conserveringsmiddelen.
  • Steun de campagne tegen de verkoop van onvolwaardige voeding en andere vogelonvriendelijke producten, welke gevoerd wordt door Stichting Papegaai in samenwerking met de Adviespraktijk voor Vogels.